Zinkwerk

Is uw zinken dakgoot of zinken dak aan vervanging toe?

Bij ons is alles op het gebied van non ferro plaatmateriaal mogelijk, levering, montage en zetwerk. Hemelwaterafvoeren, deklijsten, roeven en felsdaken, gevelbekleding, dakkapellen, vergaarbakken en losanges uitvoerbaar in zink, koper, lood, rvs, aluminium en verzinkte plaat in diverse dikte’s en lengte’s.

Diverse toepassingen zijn mogelijk, zoals het bekleden van uw moderne strak vormgegeven vijverranden met lood, zink of koper, garagepoorten, muren en nog veel meer! Ook door uzelf uitgedacht maatwerk kunnen wij voor u vervaardigen. Door  jarenlange ervaring en liefde voor het vak bent u verzekerd van kwaliteit en vakmanschap.

Voordelen

Zink is een onderhoudsvriendelijk materiaal met een lange levensduur. Het is materiaal is daarenboven natuurlijk wat het 100 % recycleerbaar maakt. In Europa wordt dan ook 90% van het ‘oud’ zink gerecycleerd en hergebruikt.
Een andere troef van zink is dat het materiaal zich gemakkelijk laat bewerken (plooien, profileren, solderen,…) en dat het perfect bij iedere woonstijl aansluit.
Zink kan zowel voor gevel- als daktoepassingen worden gebruikt.

De felstechniek is een van de meest toegepaste technieken bij het zinkwerk. Een zinken felsdak of gevel bied een hoop voordelenl; de belangrijkste  daarvan zijn het lichte gewicht , de uitstraling en natuurlijk de lange levensduur! Last but not least biedt zink heel wat architectonische mogelijkheden zowel voor wand- als daktoepassingen. Zowel ronde als gebogen toepassingen zijn haalbaar.

Zink voor de gevel

Met zink kan je een deel van de gevel of een volledig volume een apart accent geven. Zelfs volledige woningen kunnen met zink worden aangekleed. Vooral bij renovaties van bestaande wanden die te kampen hebben met vochtproblemen,… kan de bekleding met zink een oplossing zijn. Het materiaal is immers licht – waardoor geen zwaardere fundering vereist is – en laat toe om in bijkomende isolatie te voorzien tussen de dragende structuren.

Zink voor het dak

Zink kan als dakbedekking dienen vanaf een helling van 3°. Er zijn vandaag mogelijkheden om het materiaal niet meer te moeten verluchten aan de onderzijde. Tot recent was dit nog verplicht. Die evolutie betekent dat er geen energieverliezen meer zijn langs de ventilatieopeningen. Er is ook geen risico meer op koude lucht of condensatie in de dakconstructie.

Dakkapellen bekleed met zink

Zink is een zeer geschikt materiaal voor de bekleding van dakkapellen.  Zink is te krijgen in zijn natuurlijke uitvoering of in geprepareerde uitvoering (lichtgrijs of antraciet)

KENMERKEN

  • Stijlvol
  • Duurzaam
  • Minimaal onderhoud
  • Maximale dichtheid
  • Bekleding van complexe, gebogen vormen